Премини към основното съдържание

Румен Радев: Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември

Публикувано на: 11.09.2021 - 17:35
97
  
0
избори 2 в 1
Снимка: БНР

Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа.

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Така ще спестим пари на хазната и най-вече времето на хората. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Плевен.

Държавният глава обеща да разпусне Народното събрание максимално бързо, но в съответствие с реда и изискванията на Конституцията.

Президента Радев подчерта също, че следващото служебно правителство ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, ще работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Президентът посочи, че двете кампании - за Народно събрание, президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят. „Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието, за свободна и просперираща България“, подчерта той. По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му, почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партиите.

Източник: DNES.BG

Добави нов коментар

© 2021, Правешки глас. Всички права запазени.