Премини към основното съдържание

Първа изява на театрална група „Светулка“ – Джурово

Публикувано на: 28.07.2021 - 14:19
1534
  
2
Хитър Петър в Джурово
Снимка: Правешки глас

Повече от 3 месеца Стефка Матеева работи с ученици от ОУ „Христо Ботев“ – Джурово, за създаване и утвърждаване на театрална група „Светулка“. Засега нейните членове са 12, но тя се надява, че със започване на учебната година те ще се увеличат.

На 28 юли 5 момчета и момичета стъпиха на сцената на читалище „Възраждане 1927“ с драматизацията „Хитър петър в Джурово“ - по приказките за любимеца на поколения българи герой. Красимир, Стефан, Цецка, Диана и Йоан се превъплатиха в ролите на Хитър Петър, Настрадин Ходжа, владиката,  хлебаря, ханджийката, селянин, селянка, дете, чорбаджия, богаташ и бръснар, за да спечелят заслужено овациите на публиката.

Детска група „Хорце“ към НЧ "Напредък 1895"- Осиковица, поднесе своя поздрав към „артистите“ от Джурово – два танца: „Джиновско“ и Гръцки танц. С тях те им пожелаха следващия път да се надиграват.

Стоян Стоянов, кмет на с. Джурово, поздрави малките артисти и техните родители. Благодари на г-жа Матеева за неуморния труд и изрази своето желание след годините на затишие, читалищният салон да стане притегателен център за жителите на селото. А децата да разгърнат своя потенциал на сцената и в училище.

В залата присъстваха още: директорът на училището – Иванка Иванова и учители, представители на фондация „Нация“ – Ботевград, гости от Правец и Осиковица, родители и жтели на селото. От името на фондацията Мая Пенчева „подслади“ изявата на малките артисти с прекрасна шоколадова торта.

 

 

Източник: Правешки глас

Галерия / 59 Снимки

Коментари

  1. Добавен от: Анонимен на 28 Юли, 17:07

    Стефка Матеева е професионалист! Желаем и още сили, за да даде на децата старт.

  2. Добавен от: Анонимен на 30 Юли, 18:02

    Ех, тази Стефка! Шапка й свалям какво постига с тези двца!

Добави нов коментар

© 2021, Правешки глас. Всички права запазени.